Kjøkkenhage







Krydderurter i min urtehagen:

Gressløk Allium schoenoprasum, denne bruker jeg masse av til salater, skive, sauser etc.
Pipeløk  Allium fistulosum deilig grønt løkkplante som kommer tidlig om våren
Markjordbær Fragaria vesca brukes på kaker og ellers å spise som de er
Mynte Mentha - piperita og spicata - kjempe godt for alle mage problemer
Salvie  Salvia officinalis - kjempe godt hvis du har vont i tennene, brukes som skyllevann
Persille Petroselinum crispum - bruker den på skive, i supper, sauser etc.
Lavendel Lavandula angustifolia - denne har jeg rundt hele urtehagen pga sin nydelig duft
Isop Hyssopus officinalis - står der bare fordi den en nydelig blå blomster
Sitronmelisse Melissa officinalis - til høst tee
Fransk estragon Artemisia dracunculus - spesiell god til kjøtt, men jeg bruker den lite
Rosenrot Rhodiola rosea - har enda ikke tatt opp rota og brukt den, men den skal være bedre enn ginseng
Karve Carum carvi har den men bruker den lite
Oregano Origanum vulgare - bruker den i alt, spesiell i supper og pizza
Timan Thymus vulgaris - bruker den i sypper, sauser
Augurkurt Borago officinalis - brukes i ferske salater
Dill Anethum graveolens - bruker den fersk men også fryser den ned
Løpstikke Levisticum officinale denne deilige urten bruker vi mye til supper